Ковач


Чекић и наковањ су ми главни алати,
како да их користи-ковач мора знати.
Ако и ти желиш гвожђе да кујеш,
о овом занату мораш прво да чујеш.
kovac.jpg

Након посете ковачници, наша група је имала задатак да на часу српског језика смисли причу о овом занатлији. Ковач нам је лепо испричао када је постао ковач, од кога је овај занат научио и шта све ковач ради. Били смо одушевљени. Пожелели смо да и вас упознамо са овим занатом и занатлијом који се њиме бави. Довољно је само да послушате следећу аудио-причу и сазнаћете много тога о ковачу кога смо посетили.

Шта све ковач мора да уради да би његове муштерије биле задовољне, сазнаћете ако погледате фото-причу коју смо направили на основу фотографија снимљених у ковачници, приче коју нам је ковач испричао и онога што нам је показао. Ову причу смо направили на часу народне традиције и било је веома забавно састављати причу од фотографија и онога што смо ми испричали.


На часу музичког је било одлично. Цртали смо на рачунару, смишљали рекламу и онда је отпевали уз музику коју смо одабрали и то све снимили. Посетите ковачницу, у њој ћете моћи много корисних предмета да пронађете. Ако не верујете, послушајте рекламу!


Све што смо сазнали и научили о ковачу претопили смо у стихове и исковали ову чинквину.
КОВАЧ
ВРЕДАН, СНАЖАН
КУЈЕ, САВИЈА, УДАРА
КОВАЧКИ ЗАНАТ ЈЕ ТЕЖАК

СНАГА kovac.jpg